BECOMING HUMAN

Ο ιστότοπος Becoming Human δημιουργήθηκε και διατηρείται από το Institute of Human Origins (Ινστιτούτο Καταγωγής του Ανθρώπου) του πολιτειακού πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ (Arizona State University). Στα 23 χρόνια ύπαρξής του και μέσα από ένα ευρύ φάσμα ειδκών επιστημόνων στα της εξέλιξης του ανθρώπου, έχει επιμορφώσει και εκπαιδεύσει χιλιάδες δασκάλους και μαθητές, καθώς και όσους ενδιαφέρονται για μία δια βίου μάθηση πάνω στις βιολογικές επιστήμες που ασχολούνται με το πώς αναπτύχθηκε η ανθρώπινη ζωή στη Γη. Παράλληλα, το IHO@ASU διεξάγει, ερμηνεύει και δημοσιοποιεί την ακαδημαϊκή έρευνα των δικών του επιστημόνων πάνω στη βιολογική και συμπεριφορική εξέλιξη των ανθρωπιδών.

Στο παραπάνω πλαίσιο και μέσα από ένα ανανεωμένο site παρέχονται αναρίθμητες up-to-date πληροφορίες για ανακαλύψεις στο πεδίο της παλαιοανθρωπολογικής έρευνας σχετικά με την εμφάνιση του είδους μας στην Αφρική και τις διασπορές του σε όλο τον πλανήτη, την προσαρμογή των σύγχρονων ανθρώπων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, την ανθρώπινη μοναδικότητα και τον πολιτισμό που αυτή επέφερε, τη γενετική έρευνα για φυλογενετικές συγγένειες και, τέλος, την ηθολογία των πρωτευόντων που βοηθάει στην κατανόηση του πώς αναπτύχθηκαν οι συνεργατικές μας και όχι μόνο συμπεριφορές.

Becoming Human


Το ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ δημοσιεύει το εγκυκλοπαιδικό και παραστατικό υλικό του Becoming Human για κάθε ενδιαφερόμενο. Από τα πολλά links του ιστότοπου ξεχωρίζει, για μία πρώτη επισκόπηση της εξέλιξης μας, τo Timeline.

Leave a comment